Tænd bål på kysten

Vi tænder bål og slå ring om de frie kyster. Med bål og fakler langs Danmarks kyster sender vi den 31. januar klokken 17 et klart signal til regeringen om, at vi ønsker at bevare de frie, danske kyster.

Regeringen vil gøre det nemmere at bygge ved vores kyster. Blandt andet vil den fjerne strandbeskyttelsen i og omkring byerne og udvande strandbeskyttelsen uden for byerne.

"Vi forventer, at regeringen stiller lovforslag i februar" fortæller Carsten Lambrecht, formand for Danmarks Naturfredningsforening i Holbæk, "Det er derfor sidste udkald for at vise, at vi er mange, der holder af de frie kyster – og vi ønsker at bevare den nuværende beskyttelse. 235.000 har allerede skrevet under på det. Så slå ring om kysterne".

Den 31. januar kl. 17 tænder vi fakler og bål langs Danmarks kyster. Det sker over 150 steder landet rundt. Her i Holbæk er der tre mødesteder:
- Gl. Havn ved beddingerne (værftet)
- Strandmøllevej, overfor enden af Bakkekammen
- Strandmøllevej, overfor enden af Stormøllevej
Der bliver fakkeltog langs Fjordstien til sankthansbål-pladser langs stien. Grupper i Gl. Havn, private og DNs lokalafdeling inviterer til bål. Man er velkommen til at tage rent, tørt brænde med til bålet.

"Vær med til at sikre, at vores frie udsigt til natur og vand ikke bare bliver til udsigt til byggeprojekter. Et fælles gode skal ikke blive til fidus for nogle enkelte," slutter DN formandens opfordring.

Carsten Lambrecht
Formand for Danmarks Naturfredningsforening i Holbæk