Kratluskeri med gummistøvler eller pc?

Det kan være svært at afgøre, om der bygges så tæt på, om der virkelig må pløjes der, eller om et vandhul er forsvundet.

- Indimellem bliver man jo kaldt for en kratlusker, nok ikke ment positivt, siger Carsten Lambrecht. formand for Danmarks Naturfredningsforening i Holbæk, - men når man har miljøet og naturen som hjertesag, vil man gerne følge med i, hvad der sker rundt omkring. Og tit kan man finde så mange oplysninger hjemmefra på nettet, så "luskeri" ikke er nødvendigt.

Du kan nu blive klogere på den viden, der findes på nettet, om hvad man må hvor. Det er emnet på Danmarks Naturfredningsforenings årsmøde i Holbæk d. 1. november, der er åben for alle. På Miljøportalen er der fx. samlet en lang række oplysninger, der kan vises på kortudsnit. Med zoom kan man se de enkelte matrikler, se beskyttede områder, beskyttelseslinjer, hegn og diger mm.

- Vi får fra tid til anden henvendelser fra borgere, der gør opmærksom på noget, de ikke synes går rigtigt for sig. Det undersøger vi så som oftest, og indimellem bliver det til en henvendelse til kommunen, med opfordring til at se på sagen, fortsætter Carsten Lambrecht, - med mere viden om mulighederne på nettet, vil det være nemmere for aktive borgere, selv at få be- eller afkræftet deres bekymringer for miljøet og naturen.

"Digitalt kratluskeri - skift gummistøvlerne ud med pc'en" er emnet d. 1. november kl 19 på Hotel Sidesporet i Holbæk. Gratis adgang for alle interesserede.
 - - -
Mere information: Carsten Lambrecht, tlf. 2712 5549 eller holbaek@dn.dk