Nyhed

Vundet klage over Rækmarken 3, Tuse Næs

Allerede d. 7. september fik vi medhold i vores klage! - se link til afgørelsen - klik videre -----

DN Holbæk klagede d. 2. juli over kommunens tilladelse til bebyggelse, der, som vi ser det, kan få principiel betydning for den fremtidige administration af Planlovens landzonebestemmelser i kommunen.

Som vi forstår afgørelsen, mener man i kommunen, at den reviderede planlov lægger op til, at der fremover generelt skal lægges særlig vægt på vækst og udvikling ved myndighedsafgørelser i landzonesager, og at man derfor skal være imødekommende overfor ønsker om byggeri.

Vækst og udvikling er ganske vist nu kommet med i Planlovens formålsparagraf på lige fod med andre samfundshensyn.

Vi har imidlertid ikke i lovbekendtgørelsen fundet belæg for synspunktet, at vækst og udvikling bør overtrumfe andre hensyn. Tværtimod lægges der op til balance mellem vækst- og udviklingshensyn og natur- og miljøhensyn.

Som vi ser det, indføres med loven en række konkrete forbedringer udmøntet i paragraffer, som beskriver de nye muligheder. Det drejer sig bl.a. om, at kommuner kan ansøge om udviklingsområder indenfor kystnærhedszonen, om bedre udnyttelsesmuligheder af overflødige bygninger, om pensionisters muligheder for helårsbrug af sommerhuse osv.

Men det drejer sig næppe om at lette adgangen til etablering af uplanlagt byggeri i attraktive landskaber?

 

Vores umiddelbare indtryk er, at både udpegningen som ”Værdifuldt landskab” og ”Kystnærhedszone” burde have sat en effektiv stopper for tilladelsen.

Se hele klagebrevet her