Nyhed

Tangsafari i blæsevejr

Der er de gode, og der er de onde.
Sådan er det mange steder her i livet, og sådan er det også i tangverdenen.
Miljøbiolog Claus Falconi holdt 17. september tangsafari for DN Holbæk. Det foregik naturligvis i Holbæk Fjord. Ud for den gamle søminestation, men det var desværre lidt for blæsende til en ordentlig fangst.

Tang er én af fremtidens førevarer. Det er sundt, det kan smage godt, og så er det nemt at dyrke.

Det var et af budskaberne i den tangsafari, som firmaet Dansk Tang holdt den 17. september for DN Holbæks medlemmer. Vi var 14, der blev klogere på nogle af de 350 forskellige arter af tang, der findes i Danmark.

Der er gracilaria, der er superfin i tangsalat.

Søsalat, hvor et kilo kan vokse til to på tre dage.

Sukkertang og fingertang,  der er gode smagsforstærkere og krølhårstang, der ligesom sukkertang ikke smager af ret meget.

Endelig er der butbladet sargassotang, som man ikke bør spise, fordi den indeholder arsen. Det er skurken i tangverdenen.

Helten i tangens verden er for eksempel blæretang, der sælges til medicinalindustrien, fordi den indeholder furorican, der modvirker kræft.

Miljøbiolog Claus Falconi fra firmaet Dansk Tang stod for tangsafarien i Holbæk Fjord. Desværre blæste det lidt for meget til at vi kunne få den store høst med hjem. Men viden kunne vi høste.  Claus Falconi er miljøbiolog og har en phd. i søsalat.