Billederne herover er fra en vandretur rundt om Maglesø. Op på Panoramastien, over Helmershøj, rundt om engen, måske tilbage over svellebroen eller hele vejen rundt om Maglesø. 

Maglesø - Brorfelde

15 km tur med start og slut på Maglesø Traktørsted til Brorfelde Observatorium og tilbage. Gå fx. højre om søen. Ved svellebroen, lige efter et stort væltet træ, tag den stejle sti op til højre (Panoramastien). Gå over Helmershøj, ned og til venstre omkring engen. Til venstre igen hen mod skoven. Du en nu nær den anden ende af svellebroen (den kan også bruges med forsigtighed). Her går du til højre op gennem skoven; stien løber ud i en skovvej. Gå til højre og følg skovvejen til Sophienholm (næsten). Efter hestene, tag asfaltvejen til højre, gå forbi en vinmark i svinget (mest Pinot Noir). Tag første asfaltvej til venstre op til Brorfelde indgangen. Gå ind og op på toppen. Nu trænger du vist til et hvil og en slurk vand.

Turen tilbage følger samme rute, men fortsæt ad skovvejen, hold til venstre længere fremme og kom ned til Maglesø. Fortsæt til højre rundt om resten af søen og op til traktørstedet. Hvis du vil endnu længere, kan du prøve at finde Grøntved Sø på højre hånd, inden du går ned til Maglesø.

Man kan også vælge at starte og slutte på Brorfelde med pause på traktørstedet, men ellers samme rute.

Vær forberedt på, at det kan være vådt og smattet ved søen, at der er godt med brændenælder langs engen, og at stierne over Helmershøj desværre ikke slås af den nye ejer og kommunen er på spanden.

Se skilte på stedet - der er mange muligheder

Parkering på Maglesøvej, lige ovenfor traktørstedet

Parkering ved indkørslen til Brorfelde Observatorium

Maglesø rundt

5 km tur med start og slut på Maglesø Traktørsted. Hvis du er til trapper kan du starte eller slutte med trappen ved p-pladsen ovenfor traktørstedet. Ellers er der stien ned forbi traktørstedet og skråt ned til søen. Gå rundt om søen, brug svellebroen med forsigtighed, hvis turen ikke skal være for lang.

Vil du have mere udsigt og motion, så tag Panoramastien op over Helmershøj. Den starter lige ved den sydlige ende af svellebroen. Gå op ad den stejle sti langs det store væltede træ. 

Vær forberedt på, at det kan være vådt og smattet ved søen, at der er godt med brændenælder langs engen, og at stierne over Helmershøj desværre ikke slås af den nye ejer og kommunen er på spanden.